Sport i humanost idu rame uz rame

Milijana Latinović
Sport i humanost idu rame uz rame

DRVAR - Zaljubljenici u sport svih uzrasta koji su proteklog vikenda imali priliku da se u Drvaru dive potpisanim dresovima najvećih fudbalskih zvijezda, od Pelea, Maradone, do Kunića i Borjana, dali su svoje malo za pomoć jednoj porodici u ovoj opštini, čime je ova izložba potvrdila da sport i humanost idu rame uz rame.

Zahvaljujući ambasadoru sporta RS Borisu Vrhovcu, u Radničkom domu u Drvaru je u okviru “Muzeja sporta” bilo izloženo više od 300 rekvizita iz njegove bogate kolekcije. Vrhovac, koji je i predstavnik Humanitarne organizacije “Zajedno za život” iz Beograda, istakao je za “Glas Srpske” da su lutka obučena u opremu Novaka Đokovića, oproštajni dres Dijega Maradone, kopačka Lea Mesija te rukavica Majkla Tajsona privukli najveću pažnju posjetilaca.

- Posebnu radost vidio sam u očima đaka koji su došli, ne samo iz Drvara već i iz Drinića, Bosanskog Petrovca i Bosanskog Grahova. Ulaz je bio besplatan, ali smo postavili kutiju za dobrovoljni prilog, da svako da onoliko koliko želi. Zahvaljujući ljudima plemenitog srca sakupljeno je 600 maraka - rekao je Vrhovac. Istakao je da je 500 maraka donirano samohranoj majci Svetlani Raca i njenoj kćerki Katarini, koje u teškim uslovima žive nedaleko od centra Drvara, dok je 100 maraka dato pravoslavnoj crkvi u ovoj zapadnokrajiškoj opštini.

Za Vrhovca i sve ljude dobre volje Svetlana, koju je ljubav iz Novog Sada dovela u Drvar, ima samo riječi hvale. Nakon što joj je prije nekoliko godina preminuo suprug Siniša, sama podiže kćerku Katarinu, kojoj je sa deset mjeseci operisano srce i koju očekuje još jedna operacija.

- Obradovala nas je ova posjeta. Nikada nismo ni od koga ništa tražile. Veliko hvala našem svešteniku Saši Crljiću i Borisu - rekla je Svetlana.

Protoprezviter-stavrofor Saša Crljić rekao je da je svaka pomoć porodicama koje teško žive u ovom kraju dobrodošla.

- Svetlana je zahvalna prije svega Bogu, a onda i ljudima dobre volje koji su je posjetili. Katarini predajem vjeronauku u školi, ona je veoma umiljata djevojčica - rekao je Crljić.

Podrška

Boris Vrhovac je istakao da je vijest o izložbi u Drvaru za kratko vrijeme odjeknula na društvenim mrežama.

- Veliko hvala sportistima koji su poslali poruke podrške, među kojima su Bora Milutinović, Nikola Karabatić, Milan Borjan, Kiro Lazarov, Danijel Šarić i Emir Spahić - rekao je Vrhovac i dodao da izložba na jesen putuje u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana