Sporazum o zajedničkom djelovanju DNS-a i Slobodne stranke Srpske

srna
Foto: gs

BANjALUKA - Predsjednik DNS-a Nenad Nešić i lider Slobodne stranke Srpske Luka Kecman potpisali su danas u Banjaluci sporazum o zajedničkom političkom djelovanju.

Nakon potpisivanja sporazuma, Nešić je rekao novinarima da su prioritet DNS-a i Slobodne stranke Srpske očuvanje Republike Srpske, privredni rast, dosljedna primjena zakona, privlačenje investicija, te obraćanje srpskoj dijaspori širom svijeta da pomogne da se Srpska "digne na viši privredni nivo".

Nešić je zahvalio Kecmanu što je u DNS-u prepoznao iskrenog partnera i ljude koji su za dosljednu primjenu zakona i političku partiju koja se bori za očuvanje Republike Srpske.

On je najavio da će DNS u narednom periodu ovakve i slične sporazume potpisati sa još nekoliko političkih stranaka, ne želeći da otkrije o kojim strankama je riječ.

 Kecman je rekao novinarima da potpisivanje ovog sporazuma znači da će Slobodna stranka Srpske u onim tačkama gdje se potpuno programski i ideološki podudara sa DNS-om djelovati zajednički.

On smatra da je ovo jedan od koraka ka ukrupnjavanju opozicione političke scene i pokušaj da se na drugačiji način uvede komunikacija na "političkom nebu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana