Spomen-soba u Srebrenici: Pomen za 500 ubijenih Srba

K. Ć.
Spomen-soba u Srebrenici: Pomen za 500 ubijenih Srba

Srebrenica - U spomen-sobi u Srebrenici juče je služen pomen i odata pošta za oko 500 srpskih civila i vojnika koji su ubijeni na području ove opštine u periodu od 1992. do 1995. godine.

Predsjednik Skupštine opštine Miloš Milovanović je kazao da za zločine koji su počinjeni nad Srbima u srednjem Podrinju još niko nije odgovarao. On je dodao da Srbi neće odustati od dokazivanja istine i od pravde.

- U srednjem Podrinju su počinjeni zločini nad srpskim narodom. Mi to nećemo zaboraviti. I Srbi su bili žrtve i to svjetska javnost mora da zna, a takođe i tužilaštva i sudovi koji su dužni da procesuiraju i počinioce brojnih zločina nad Srbima ovog kraja - rekao je predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Mladen Grujičić.

Progoni i ubistva Srba iz Srebrenice počeli su u maju 1992. godine. Pripadnici muslimanskih snaga napali su na Đurđevdan selo Gnionu gdje su popalili kuće i ubili nekoliko starijih mještana. Uslijedili su organizovani napadi na sva sela oko Srebrenice u kojima su živjeli Srbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana