Spomen-područje Donja Gradina dobilo knjigu o Jasenovcu iz 1946. autora Milka Rifera

Srna
Foto: Ilustracija

KOZARSKA DUBICA- Državljanin Hrvatske poklonio je Javnoj ustanovi Spomen-područje Donja Gradina izdanja o temi Jasenovca, među kojima se izdvaja knjiga Milka Rifera "Grad mrtvih - Jasenovac 1943" iz 1946. godine, rekla je Srni direktor ove ustanove Tanja Tuleković.

Ona je podsjetila da je Spomen-područje Donja Gradina pokrenulo 2016. godine inicijativu za prikupljanje fotografija, dokumenata i predmeta iz Drugog svjetskog rata, koja je naišla na jako dobar odziv javnosti.

"Prikupljen je značajan fond materijala koji će biti korišteni u budućoj stalnoj postavci Memorijalnog muzeja Donja Gradina", navela je Tulekovićeva.

Ona je istakla da je ovu ustanovu juče posjetio državljanin Hrvatske koji je poklonio izdanja o temi Jasenovca, među kojima se izdvaja Riferova knjiga "Grad mrtvih - Jasenovac 1943" iz 1946. godine.

"Ovom prilikom želimo zahvaliti svima koji su se priključili našoj inicijativi i želimo i druge da ohrabrimo da nam se jave", rekla je Tulekovićeva.

Ona je pozvala sve stanovnike potkozarskih opština i šireg područja da, ukoliko posjeduju fotografije stradalih ili predmete nastale prije Drugog svjetskog rata ili u toku rata, jave stručnim radnicima Spomen-područja Donja Gradina na telefon 052/446-030.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana