Špirići iščekuju novi dom

Dejan Jovičić
Špirići iščekuju novi dom

Srbac - Petočlana porodica Jove Špirića iz Starog Martinca kod Srpca konačno će riješiti svoje stambeno pitanje zahvaljujući humanim ljudima koji im grade novu kuću.

Špirići žive u domaćinstvu koje je proteklih godina poplavljeno čak sedam puta, zbog čega je postalo neuslovno za život.

Inicijator humanitarne akcije koja nosi naziv “Kuća od srca” je mještanin Darko Ćetojević, koji je animirao komšije, prijatelje i brojne donatore kako bi izašli u susret ovoj porodici koja je tokom rata izbjegla iz Donjeg Vakufa.

- Oni žive u plavnom području Vrbasa i stalno se suočavaju sa elementarnim nepogodama koje su oštetile njihovu kuću u tolikoj mjeri da se više ne može sanirati. Kako bi se preselili, kupili su plac i izdvojili dio sredstava za izgradnju nove kuće, ali nemaju dovoljno novca da završe posao sami, tako da smo im priskočili u pomoć - rekao je Ćetojević.

Jovo Špirić je zahvalan dobrim ljudima koji mu pomažu da obezbijedi egzistenciju za porodicu.

I sam voli da majstoriše, tako da svakodnevno radi na gradilištu kako bi se što prije uselio u novi dom sa suprugom i troje maloljetne djece.

- Na radim nigdje i sve što zaradim to su povremeni poslovi u selu za koje dobijem dnevnicu. Supruga Rada je prije nekoliko mjeseci uspjela dobiti posao u “Perutnini Ptuj” u Poveliču, tako da nam je to jedini izvor prihoda. Mnogo hvala svima koji su nam pomogli jer ništa ne bismo napravili sami. Izdržavamo troje djece uzrasta od sedam do 12 godina, od kojih dvoje pohađa školu u Starom Martincu, dok jedno putuje u devetogodišnju školu u Nožičko - rekao je Jovo.

Svi koji su zainteresovani da pomognu ovoj porodici da u skorije vrijeme useli u novu kuću mogu se javiti na brojeve telefona 065/286-880 i 066/422-452.

Pomoć opštine

Radovi na novoj kući Špirića već uveliko traju, a među donatorima je i opština Srbac, koja je pomogla nabavku građevinskog materijala.

- Izdvojili smo donaciju od 2.000 KM, a po završetku radova potrudićemo se da obezbijedimo određena sredstva i za opremanje kuće - rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana