Spektakl orkestra harmonika “Skaj glori” na prijedorskom gradskom trgu

Tanjug
Spektakl orkestra harmonika “Skaj glori” na prijedorskom gradskom trgu

PRIJEDOR- Cjelovečernji koncert na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedor večeras su održali Miloš Zec i orkestar harmonika “Skaj glori”.

Na repertoaru su se našle klasične kompozicije, svjetski pop rok hitovi i savremena pop muzika, a gosti na sceni bili su i profesor gitare Igor Motl i ženski kamerni hor “A vista”.

“Puno rada, truda i energije uloženo je u večerašnji koncert što se moglo vidjeti i po raznovrsnom reperotaru”, rekao je Zec.

On je dodao da je orkestar “Skaj glori” zvanično osnovan u aprilu 2019. godine, a već u julu su imali svoj prvi nastup na trgu.

“Tokom korone smo radili onlajn i tako održali ekipu na okupu, a podmladili smo sastav te orkestar sada broji 22 člana”, rekao je Zec.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je ovo bio još jedan muzički spektakl u gradu.

“Polažemo veliku nadu u njih jer nas oni predstaavljaju širom Republike Srpske i BiH i grad je podržao ovaj događaj jer mladim ljudima treba dati nadu i šansu da se pokažu i dokažu jer oni su naša budućnost”, rekao je Pavlović.

Večerašnji koncert održan je u okviru “Prijedorskog ljeta kulture” koje se nastavlja već sugra u Muzeju Kozare gdje će biti otvorena izložba sa 7. bijenala akvarela malog formata čiji je organizator Galerija Studentskog kulturnog centra Novi Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana