SP Brod o situaciji u Domu zdravlja: Politički interesi iznad interesa pacijenata

GS
SP Brod o situaciji u Domu zdravlja: Politički interesi iznad interesa pacijenata

BROD - Nakon što je skupštinska većina opštine Brod, kako tvrde u opštinskom odboru Socijalističke partije, nezakonito sprovela imenovanje Igora Jeremića za vršioca dužnosti Doma zdravlja Brod, nečasna postupanja prema doktoru, specijalisti interne medicine i Jeremićevom protivkandidatu, Saši Miličiću nastavljena su i u konkursnoj proceduri.

Prilikom, kako tvrde u SP-u nezakonitog, imenovanja Igora Jeremića, koje je u međuvremenu i isteklo, jer je krajem septembra prošao rok za sprovođenje postupka javne konkurencije, nije, kako ističu u ovom odboru, uzeto u obzir upozorenje da postoji rizik da je pet odbornika u sukobu interesa.

Predsjednik skupštine opštine Brod Aleksandar Kruškonjić iz SDS-a je, kako se nezvanično saznaje, odbio pojedinačno izjašnjavanje odbornika o imenovanju vršioca dužnosti Doma zdravlja u Brodu i na taj način Jeremiću, inače kadru SPS-a, omogućio da i dalje ostane na čelu ove zdravstvene institucije, uprkos činjenici da nema nikakvog radnog iskustva u zdravstvu.

S druge strane, ljekar Saša Miličić u ovoj ustanovi radi više od 12 godina i nagrađen je za svoj rad najvišim opštinskim priznanjima.

 Miličić tvrdi da od imenovanja Jeremića počinje sunovrat doma zdravlja i sve to na štetu pacijenata. Ističe i da je prilikom dostavljanja zakonom propisane dokumentacije za Javni konkurs za izbor i imenovanje vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Dom zdravlja Brod bio prisiljen da istu dostavi uz dopunu dokumentacije, u dvije koverte.

-Konkursom traženu dokumentaciju, osim potvrde o radnom stažu stečenom u Domu zdravlja Brod, dostavio sam 28.oktobra 2021. godine. Onda su uslijedile opstrukcije i manipulacije da ne dobijem potvrdu o radnom stažu. Iako je vršilac dužnosti direktora JZU Dom zdravlja Brod, inače protivkandidat na konkursu, blagovremeno obaviješten i moja molba za izdavanje potvrde je blagovremeno protokolisana, samo sat vremena prije isteka rok za predaju dokumentacije, kancelarija u kojoj se nalazila moja radna dokumentacija je bila zaključana. Zamjenici v.d. direktora je naloženo da ne smije da potpiše nikakvu potvrdu ili uvjerenje koje ja tražim, a moja potvrda o radnom stažu je odnesena u poštu - tvrdi Miličić.

Nakon što je, smatra Miličić, politički opstruisan da konkuriše na mjesto vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja u Brodu, pravdu očekuje od Komisije za izbor i imenovanje direktora JZU Dom zdravlja Brod. Međutim, komisiju je odredio načelnik opštine Brod i kadar SDS-a, Zoran Vidić.

Još aktuelni vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja u Brodu, Igor Jeremić je kadar SPS-a koji je prije nekoliko dana zvanično pristupio republičkom  opozicionom političkom bloku koji predvodi Srpska demokratska stranka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana