Sokolac: Uklanjenje objekta nekadašnjeg sudskog odjeljenja

SRNA
Foto: Srna

SOKOLAC- U krugu Specijalne bolnice za psihijatriju na Sokocu u narednih tridesetak dana bi trebalo da bude završeno uklanjanje objekta ranijeg Sudskog odjeljenja gdje je planirana gradnja novog ženskog akutnog odjeljenja i teniski tereni, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora bolnice Dragan Bulajić.

Bulajić je naveo da su pripremni radovi počeli u ponedjeljak, 18. marta, nakon dobijenih svih dozvola, te da će biti završeni, kako je i planirano, zahvaljujući donatorskim sredstvima.

On je napomenuo da je riječ o objektu nekadašnje austrougarske kasarne, izgrađenom od 1908. do 1914. godine, u kojem je godinama ranije, funkcionisalo Sudsko odjeljenje pri Psihijatrisjkoj bolnici.

Bulajić je naglasio da je ovaj objekat devastiran u požaru 2006. godine, te da odavno nije u funkciji i narušava izgled bolničkog kruga.

On je izrazio zahvalnost za pomoć u realizaciji ovog projekta vršiocu dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Borisu Trniniću i njegovim saradnicima za ustupljene mašine, rukovodstvu Područnog odjeljenja Civilne zaštite Sokolac, rukovodstvu sokolačkog Šumskog gazdinstva "Romanija" koje pomaže u mehanizaciji, te gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću i načelnicima opština Istočno Novo Sarajevo, Trnovo i Vlasenica za finansijsku podršku.

Specijalna bolnica za psihijatriju na Sokocu je ustanova sekundarnog nivoa, koja se bavi liječenjem, rehabilitacijom i resocijalizacijom pacijenata sa akutnom i hroničnom patologijom.

Ova ustanova je osnovana na Sokocu prije 65 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana