Sokolac: Odata počast poginulim pripadnicima MUP-a

Srna
Foto: Srna

SOKOLAC- Predstavnici Policijske stanice Sokolac položili su danas vijence, prislužili svijeće i odali počast poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sa područja ove opštine, povodom Dana policije i 30 godina postojanja MUP-a.

Komandir Policijske stanice Sokolac Radovan Šarenac rekao je da su položeni vijenci na spomen-obilježja poginulim pripadnicima MUP-a i na spomen-obilježje tragično nastradalom tadašnjem načelniku Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Željku Markoviću.

"Ovo je samo jedan od dokaza, bez obzira o kojoj generaciji pripadnika MUP-a je riječ, da nikada poginuli policajci neće biti zaboravljeni i da ćemo uvijek nastojati da sačuvamo sjećanje na njih, te da ćemo voditi brigu o članovima njihovih porodica onoliko koliko je u našoj moći", rekao je Šarenac novinarima.

Za odbranu Republike Srpske život su dala 782 policajca. Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana