Sokolac: Najveće opštinsko priznanje uručeno ministru finansija Zori Vidović

Srna
Foto: Srna

SOKOLAC- Najveće priznanje opštine Sokolac - Povelja opštine uručena je ministru finansija Republike Srpske Zori Vidović za podršku u realizaciji projekata i pomoć budžetu opštine u vrijeme pandemije.

Priznanje povodom Dana i krsne slave opštine Sokolac - Svetog proroka Ilije Vidovićevoj su uručili načelnik opštine Milovan Bjelica i predsjednik Skupštine opštine Sretko Marjanović na poetskoj večeri "Stih i pero gore Romanije", u organizaciji kabineta predsjednika lokalne Skupštine i sokolačke Narodne biblioteke.

Vidovićeva je rekla novinarima na Sokocu da joj je velika čast i zadovoljstvo što je primila Povelju opštine Sokolac sa kojom dugo sarađuje, naglasivši da to nije samo njena zasluga, nego opredjeljenje Vlade Republike Srpske da pomogne svim opštinama, pa tako i Sokocu.

Ona je sinoć istakla da su iz opštine Sokolac dolazili pravi projekti sa vizijom, što je Vlada prepoznala i podržala u granicama mogućnosti.

"To su ljudi koji su požrtvovani i posvećeni svojoj opštini i zbog toga imaju takav uspjeh. Mi iz vladinih institucija pomažemo i nastojimo da pomognemo svim opštinama u Srpskoj", rekla je Vidovićeva i dodala da se bez te ambicije i ljubavi, što je kod stanovnika opštine Sokolac veoma izraženo, ne može mnogo uraditi.

Bjelica je naglasio da je opština Sokolac sve vrijeme imala podršku ministra finansija Republike Srpske i realizovala brojne projekte i potrebne strategije, a što su prepoznali resorna ministarstva i Tim za upravljanje projektima u okviru Ministarstva finansija.

"Visoko na listi Tima za upravljenje projektima su projekti sa područja opštine Sokolac, među kojima je solarna elektrana, gradska kuća, rješavanje poslovne i slobodne zone, kao i projekt `CEB tri` za sveobuhvatno rješavanje pitanja izbjeglih i raseljenih", naveo je Bjelica.

Odbornici Skupštine opštine donijeli su na julskoj sjednici odluku da Povelja ove opštine bude dodijeljena ministru finansija Republike Srpske Zori Vidović za pruženu podršku ovoj lokalnoj zajednici u realizaciji projekata i pomoć budžetu opštine u vrijeme pandemije.

Na svečanosti povodom Dana i krsne slave opštine i crkve na Sokocu, ostala opštinska priznanja biće uručena danas, pet zlatnih i četiri srebrne plakete, te šest zlatnih znački opštine Sokolac pojedincima, jednom udruženju i klubu koji su se posebno istakli svojim aktivnostima u ovoj lokalnoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana