Sokolac: Lokalna uprava i osnovci pomažu Srbe na Kosovu i Metohiji

Srna
Foto: Srna

SOKOLAC- Opština Sokolac izdvojiće ove godine 2.000 KM za za Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici "Podrži me - 9. januar", rekao je načelnik opštine Milovan Bjelica, a podršku vršnjacima pružiće i osnovna škola u ovom mjestu.

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica izjavio je Srni da već deset godina aktivno sarađuju sa srpskim institucijama na Kosovu i Metohiji, podsjetivši da je 2013. potpisana i Povelju o bratimljenju sa opštinom Goraždevac.

On je dodao da su pomagali izgradnju Doma zdravlja, a dali su i doprinos rekonstrukciji i obnovi manastira Svetih arhangela u Prizrenu.

"Imao sam čast i privilegiju da tri puta budem kum ktitorske slave Pećke patrijaršije - Svetog Arsenija Sremca i ove godine u novembru opet ću imati istu ulogu sa još jednim prijateljem srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Bjelica.

Prema njegovim riječima, sa Sokoca je više puta lično, porodično i institucionalno pružena pomoć Dnevnom centru u Kosovskoj Mitrovici, čija izgradnja je počela realizacijom projekta Republike Srpske i aktivnostima Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu, a namijenjen je djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju.

Bjelica je podsjetio da je Sokolac u grupi opština koje su, u saradnji sa Osnovnom školom, ove godine u junu organizovale boravak 46 djece sa Kosova i Metohije u porodicama njihovih vršnjaka, u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Srpske".

Direktor Osnovne škole "Sokolac" Đorđe Rajić potvrdio je Srni da je i u ovoj obrazovnoj ustanovi u toku humanitarna akcija u kojoj se prikupljaju sredstva za pomoć srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji i da se svake godine završava zaključno sa 31. decembrom.

"Na inicijativu Savjeta učenika u ovoj humanitarnoj akciji učestvuju učenici i svi zaposleni i dvije godine zaredom smo bili škola koja je prikupila najviše sredstava", istakao je Rajić.

Osnovnu školu "Sokolac" u ovoj školskoj godini pohađa više od 830 učenika. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana