SNSD i SDS ponovo ukrštaju koplja u Doboju

V. K. - K. Ć.
SNSD i SDS ponovo ukrštaju koplja u Doboju

Banjaluka - Za gradonačelnika Doboja na idućim lokalnim izborima najvjerovatnije će se boriti kandidati SNSD-a i SDS-a iako poziciju u toj trci mjerkaju i u SP-u.

Lider SDS-a Mladen Bosić izjavio je da je uvjeren da će neko iz te stranke biti kandidat za gradonačelnika Doboja iako procedura kandidovanja još nije na dnevnom redu.

I u SNSD-u smatraju da bi oni kao najveća stranka u vladajućoj koaliciji u RS trebalo da daju kandidata za gradonačelnika, a izbor pada na predsjednika Gradskog odbora Vladu Đurđevića. Svjesni su da je SP otvoreno poručio da je Srđan Todorović njihov kandidat za gradonačelnika Doboja i naglašavaju da još ništa nije završeno i da su pregovori u toku.

Nijedan od dva stranačka bloka još nisu u većini lokalnih zajednica usaglasili ko će gdje dati kandidata. Razgovori su za sada urodili plodom u Srebrenici gdje su srpske stranke udruženo stale iza Mladena Grujičića iz SNSD-a.

- Ako pobijedim, biću načelnik svih građana - rekao je Grujičić.

On je kazao da izjava aktuelnog načelnika Srebrenice i kandidata za novi mandat Ćamila Durakovića da će se Bošnjaci iseljavati ako načelnik bude Srbin nema smisla jer bi, prema toj logici, Srbi sada trebalo da se iseljavaju.

- Ta izjava nema smisla. Srebrenica nije ni srpski ni bošnjački grad - istakao je Grujičić.

Duraković je poručio da bi izbor Grujičića bio "poraz za žrtve genocida".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana