Snježana Pisarić po treći put najbolji sportista Mrkonjić Grada

GS
Snježana Pisarić po treći put najbolji sportista Mrkonjić Grada

Atletičarka Snježana Pisarić proglašena je večeras za najboljeg sportistu opštine Mrkonjić Grad u 2023. godini.

Drugo mjesto pripalo je fudbaleru "Slobode" Predragu Zekanoviću, a treće članu Košarkaškog kluba (KK) "Mladost" iz Mrkonjić Grada Đorđu Aleksiću.

Pisarićeva, koja je jedna od najboljih maratonki u Republici Srpskoj i BiH, rekla je novinarima da joj ova nagrada, koju osvaja po treći put, znači mnogo.

"Imam obavezu da postižem što bolje rezultate i opravdam titulu koju osvajam već treći put", rekla je Pisarićeva, koja je članica Atletskog kluba "Maraton" iz Brčkog.

Ona je navela da su njene nagrade dobar pokazatelj za buduće generacije da se radom i trudom mogu postići rezultati koji prevazilaze granice ove lokalne zajednice.

Pisarićeva je zahvalila opštiniskoj upravi na tome što unapređuje sportske terene i brine za rad sportskih klubova, ali i pojedinaca.

Titula najuspješnijeg sportskog kluba u prošloj godini pripala je KK "Mladost“ Mrkonjić Grad koji je osvojio 11. mjesto u Prvenstvu BiH i igrao je polufinale Kupa Republike Srpske.

Na prijedlog stručnog žirija u kategoriji istaknuti sportski radnici i sportisti u 2023. godini posthumno su nagrađeni Miladin Rmuš i Goran Ljuboja.

Za najbolje sportiste obezbijeđene su diplome, pehari i novčane nagrade.

Proglašenje najboljeg sportiste opštine Mrkonjić Grad jedna je od manifestacija koje su organizovane u okviru obilježavanja 4. februara - Dana optštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana