Smrad i dim i dalje dopiru di Kotor Varoša sa deponije

A. J. R.
Smrad i dim i dalje dopiru di Kotor Varoša sa deponije

Kotor Varoš - Dim i smrad koji su u ponedjeljak okovali Kotor Varoš zbog požara na deponiji u Novom selu stanovništvu ove opštine i dalje stvaraju probleme, iako je vatra ugašena.

Ogorčeni stanovnici ističu da neprijatan miris nikako da ispari, a u utorak naveče u gradu se ponovo pojavio dim.

- Danima nemamo mira zbog deponije. Opet smo bili prinuđeni da zatvorimo prozore i čekamo u kućama da se situacija normalizuje - rekao je jedan stanovnik.

Starješina Vatrogasne jedinice Kotor Varoš Nedeljko Sakan objašnjava da je dubina smeća na deponiji velika zbog čega dolazi do isparavanja.

- Kada se u obzir uzmu ove visoke temperature isparavanje je još veće iako je požar lokalizovan i vatre nema. Isparavanje će biti prisutno i u narednih nekoliko dana jer su građevinske mašine i bageri koji su pritekli u pomoć tokom gašenja vatre sve uzburkali - kaže Sakan. 

On je naveo da su vatrogasci danonoćno na terenu i da prate situaciju.

- Opasnosti nema za stanovništvo, a ukoliko ponovo dođe do aktiviranja požarišta angažovaćemo građevinske mašine - rekao je Sakan.

On smatra da opština Kotor Varoš treba da potraži dugoročno rješenje za ovu deponiju.

- Deponija bi se morala trajno sanirati. Iako je inspekcija prije nekoliko godina zabranila bacanje smeća na ovom lokalitetu mještani to i dalje čine - ispričao je Sakan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana