Smjene u Gradišci obavljene po zakonu

M. V.
Smjene u Gradišci obavljene po zakonu

Gradiška - Okružni sud u Banjaluci donio je rješenje da je smjena rukovodstva Skupštine opštine Gradiška, načelnika opštinskih odjeljenja i čelnika javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština obavljena u skladu sa zakonom.

Smjene je 23. februara obavila nova većina koju čine SNSD, DNS, četiri samostalna odbornika koji su napustili SDS i jedan odbornik Narodne stranke "Radom za boljitak". Svi smijenjeni su odbili da prepuste pozicije tvrdeći da su smjene obavljene nezakonito zbog čega su pokrenuli i sudski postupak.

Novoizabrani predsjednik gradiškog parlamenta Uroš Grahovac iz SNSD-a u više navrata je pokušao da preuzme dužnost, ali je nailazio na blokadu. Grahovac kaže da će danas doći na posao i da će pokušati da obavi primopredaju dužnosti na osnovu rješenja suda.

- Okružni sud u Banjaluci dostavio je rješenje koje potvrđuje da sam legalno izabrani predsjednik Skupštine. Izgubljeno je mnogo vremena, jer se grupa ljudi vrlo neozbiljno ponijela prema situaciji u opštini. Čeka nas ozbiljan posao nakon preuzimanja dužnosti. Otkako traje blokada parlamenta, svjedoci  smo da se ništa ne dešava, da je opšte mrtvilo - istakao je Grahovac.

U sudskom rješenju je navedeno da razriješeni predsjednik parlamenta Radislav Dončić iz PDP-a po dobijanju odluke suda mora da obavi primopredaju dužnosti. Dončić tvrdi da rješenje suda još nije dobio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana