Smjena u ŠG „Vrbanja“ Kotor Varoš: Milan Vasiljević novi direktor

D. M.
Smjena u ŠG „Vrbanja“ Kotor Varoš: Milan Vasiljević novi direktor

KOTOR VAROŠ - Dosadašnji direktor šumskog gazdinstva „Vrbanja“ Kotor Varoš Igor Andrić smijenjen je sa funkcije, a za novog direktora imenovan je šumarski inženjer i radnik ove šumarije Milan Vasiljević.

Igor Andrić imenovan je za direktora polovinom septembra prošle godine umjesto Stane Kuzmić koja je na toj funkciji bila od oktobra 2018. godine. Andrić je isto kao i njegova prethodnica slovio za kadar Demosa, dok je Vasiljević funkcioner kotorvaroškog SNSD-a.

Prema tvrdnjama našeg izvora iz Vlade Srpske, smjena je u prvom redu uslijedila zato što Andrić nije uspio da popravi poslovni rezultat, a u političkom smislu Demos je ostao bez funkcije zato što nije našao odgovarajući kadar.

- Premijer Srpske Radovan Višković najavio je da javna preduzeća i ustanove neće biti partijski feudi i da će tamo gdje ne bude bilo rezultata tražiti od stranaka kojima je povjereno to preduzeće ili ustanova da imenuje drugi kadar. Pošto Demos ni sa Stanom Kuzmić, ni sa Andrićem nije uspio da popravi stanje u kotorvaroškoj šumariji, ostali su bez kontrole nad tim preduzećem i za direktora je imenovan kadar najjače vladajuće stranke - objašnjava naš izvor.

Komisija za primopredaju iz uprave „Šuma Srpske“ otišla je jutros u ŠG „Vrbanja“, gdje treba da sprovede smjenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana