Smijenjeno rukovodstvo "Vodovoda i kanalizacije" Bijeljine

Srna
Foto: Picasa

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izjavio je da je jutros Nadzorni odbor "Vodovoda i kanalizacije" smijenio višegodišnjeg direktora ovog društva Predraga Perkovića i izvršnog direktora za pravne i finansijske poslove Milana Panića, te imenovao novo rukovodstvo.

Novo rukovodstvo imenovano je odmah na sjednici Nadzornog odbora i od sutra na poziciji generalnog direktora biće Dragiša Tanacković, a izvršni direktor za pravno-finansijske poslove Slađana Mitrović.

Gradonačelnik Bijeljine je na konferenciji za novinare rekao da je Gradska uprava kroz revizorski izvještaj dobila presjek finansijskog stanja i istakao da Bijeljina plaća najskuplju vodu.

"Utvrdili smo da izvještaji `Vodovoda i kanalizacije` ne prikazuju prave nego `frizirane` finansijske rezultate i izvještaje koji pokazuju lažni plus, a u stvari radi se o višemilionskim dugovanjima. Riječ je i o javnim nabavkama koje nisu bile transparentne, te o sistematizacijama koje su direktori usvajali u `uskom krugu`, što ćemo argumentovati i dokazati", izjavio je Petrović.

Petrović je rekao da će zbog, kako je istakao, niza utvrđenih nezakonitosti u radu nadležne institucije imati posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana