Smijenjen Mićićev zamjenik

Ljiljana Aleksić
Smijenjen Mićićev zamjenik

Bijeljina - Na prijedlog gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića odbornici Skupštine grada Bijeljina donijeli su odluku o smjeni zamjenika gradonačelnika Dragana Đurđevića.

Tajnim glasanjem smjenu Đurđevića, koji je kadar SRS “Dr Vojislav Šešelj”, podržalo je 25 od 29 odbornika koji su prisustvovali jučerašnjoj sjednici. U prijedlogu za opoziv navedena je Mićićeva ocjena da Đurđević nema dokazanih rezultata u radu.

Đurđević je nakon glasanja rekao da nije ljut, ali da je iznenađen smjenom.

- Ništa novo i nelegalno. Ono što je za mene bilo iznenađenje je to što gradonačelnik nije bio na sjednici i što nije bilo obrazloženja za moje razrješenje. Nastavljam da se bavim politikom u svojoj stranci - rekao je Đurđević, koji je funkciju zamjenika gradonačelnika obavljao tri godine, a prethodno je u nekoliko mandata bio predsjednik lokalnog parlamenta.

Na jučerašnjoj sjednici odbornici lokalnog parlamenta usvojili su izvještaj o radu Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća za ovu godinu, kao i odluku da Grad Bijeljina sufinansira izgradnju sportsko-rekreativnog centra “Busija” na Majevici.

-  U ovoj godini za te namjene izdvojićemo oko 50.000 maraka, a iduće isto toliko. Procjena je grada da je ova turistička destinacija jako bitna za razvoj turizma u ovoj regiji - naveo je predsjednik Skupštine grada Bijeljina Slaviša Marković.

Usvojena je informacija o upisu učenika u kojoj se navodi da je u osnovne škole upisano 905 prvačića, za 26 manje nego lani, a da je u srednjim školama ostalo slobodno 18 mjesta.

Vučiću Povelja grada

Bijeljinski odbornici odlučili su juče da će najveće priznanje Bijeljine Povelja grada biti dodijeljeno predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za njegov izuzetan doprinos razvoju infrastrukture izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo, koji će obezbijediti razvoj i unapređenje cijele regije.
Skupštinska većina predvođena SDS-om odbila je amandman Kluba odbornika SNSD-a da Povelja grada bude dodijeljena i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zbog zalaganja na različitim funkcijama u protekloj deceniji što je omogućilo stotine miliona KM ulaganja u Bijeljinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana