Smanjene plate funkcionerima u Krupi na Uni, učenicima subvencije za prevoz

Srna
Smanjene plate funkcionerima u Krupi na Uni, učenicima subvencije za prevoz

Krupa na Uni - Funkcionerima opštine Krupa na Uni smanjene su plate, a uvedene su subvencije za prevoz učenika, potvrdio je danas Srni načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić.

Kljajić je naveo da su funkcioneri ove opštine - načelnik i predsjednik Skupštine opštine u prošlom sazivu imali primanja obračunata po osnovu - tri i po prosječne plate zaposlenih u Opštinskoj upravi čiji je iznos 526,97 KM.


"Sada se za platu načelnika opštine uzima osnov 2,9 prosječnih plata, a za platu predsjednika Skupštine opštine osnov je 2,3 prosječnih plata", rekao je Kljajić.

Prema navedenom načinu obračuna funkcionerskih plata, načelniku opštine plata je prije umanjenja iznosila 1.844 KM, a nakon umanjenja 1.528 KM, dok je plata predsjednika Skupštine opštine bila 1.844 KM, a nakon umanjenja 1.212 KM.

U ovoj lokalnoj zajednici nije imenovan zamjenik načelnika, a potpredsjednik Skupštine opštine funkciju obavlja volonterski.

"Potpredsjednik Skupštine opštine ima odbornički dodatak, a pravo na naknadu u visini neto plate predsjednika SO ima u slučaju da zbog spriječenosti predsjednika obavlja njegovu dužnost", naveo je Kljajić.

On je rekao da je iznos naknada odbornicima ostao isti 100 KM.

Kljajić kaže da će iz opštinskog budžeta biti isplaćivane subvencije za prevoz učenika osnovnih i srednjih škola. Mjesečno će se za subvencije izdavajati 1.050 KM.

Prema njegovim riječima, subvencije su, na osnovu podataka iz škola, obezbijeđene za 47 učenika osnovne i 17 učenika srednje škole, a za dva učenika opština će u cijelosti plaćati autobusku kartu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana