Služen parastos za poginule borce i civile u Srednjoj Slatini

Srna
Služen parastos za poginule borce i civile u Srednjoj Slatini

ŠAMAC - U Srednjoj Slatini kod Šamca danas je služen parastos za 12 poginulih boraca Vojske Republike Srpske, tri civilne žrtve proteklog rata i trojicu pripadnika vazduhoplovne jedinice poginulih početkom 1992. godine kada je njihov helikopter oboren u ovom mjestu.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić rekla je da su se poklonili onima koji su platili najveću cijenu za Republiku Srpsku.

-Dužnost svih nas je da nikada ne zaboravimo njihovu žrtvu, jer da nije bilo takvih ljudi, koji su svojim životima postavili temelj naše Republike, mi danas ne bismo mogli razmišljati o stvaranju bolje i prosperitetnije Srpske - naglasila je Trivićeva.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović, takođe, je istakao da djela poginulih za slobodu nikada ne smiju biti zaboravljena.

Parastos je služio jerej Dragan Pavlović, a porodice poginulih, predstavnici lokalne vlasti i Boračke organizacije, mjesne boračke organizacije i mjesne zajednice položili su vijence kod spomenika podignutog 2002. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana