Služen parastos za 14 boraca VRS i tri civila iz Kruškovog Polja

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC- U Kruškovom Polju kod Šamc danas je služen parastos za 14 boraca Vojske Republike Srpske i tri civilne žrtve iz ovog mjesta poginule u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Mjesna boračka organizacije Kruškovo Polje uručila je zahvalnice za zasluge u odbrani Republike Srpske Bogdanu Popoviću i Slobodanu Steviću.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović naglasio je da borci svake godine oživljavaju uspomenu na saborce i teško vrijeme koje su zajedno prošli braneći Republiku Srpsku.

"Jedino na ovaj način ćemo odužiti dug prema onima koji su svojom krvlju branili slobodu i ove prostore", rekao je Zoranović.

Parastosu je prisustvovao i načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević koji je rekao da borci koji su dali živote za odbranu Republike Srpske ne smiju biti zaboravljeni i da se mora čuvati sjećanje na njih.

"Ne smijemo da zaboravimo žrtvu koju su podnijeli za slobodu Republike Srpske i da su dali najviše što su imali - svoje živote", rekao je Milićević i istakao da sjećanje na borce treba prenositi na mlađe generacije.

Parastosu su, osim porodica poginulih i mještana, prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Šamac Simo Varadinović i načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Nataša Marinković.

Vijence i cvijeće kod spomenika palim borcima položili su članovi porodica, predstavnici opštinske i mjesne Boračke organizacije, mjesne zajednice Kruškovo Polje i opštine Šamac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana