Služen parastos poginulim borcima u Šipragama

Srna
Foto: SRNA

KOTOR VAROŠ- U Crkvi Svete Trojice u Šipragama danas je služen parastos za 13 poginulih boraca iz ove mjesne zajednice u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a kod spomen-česme su položeni vijenci.

Parastos je služio paroh šipraško-grabovački Božidar Kurtinović, a vijence su položili načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i delegacija opštinske Boračke organizacije.

Načelnik opštine Zdenko Sakan rekao je da nikada ne smiju biti zaboravljeni oni koji su svoj život dali za Republiku Srpsku.

Predsjednik Boračke organizacije Kotor Varoš Miladin Savanović je istakao da je jedan od važnih zadataka današnjih generacija čuvanje sjećanja i istine o dešavanjima u minulom ratu.

"Novi naraštaji moraju učiti o svojoj istoriji, a mi moramo istinu o našoj borbi prenijeti na mlađa pokoljenja. Zato je bitno da se sve informacije i sjećanja čuvaju, kako bi bila sačuvana Republika Srpska", naglasio je Savanović.

Prema njegovim riječima, planirana je izgradnja spomen-obilježja u mjesnoj zajednici Šiprage, uz podršku opštinskog rukovodstva i Boračke organizacije Republike Srpske.

Današnjem parastosu i polaganju vijenaca kod spomen-česme prisustvovale su porodice poginulih boraca i mještani Šipraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana