Složni mještani u Bajincima kod Srpca ukrasili školu

Dejan Jovičić
Složni mještani u Bajincima kod Srpca ukrasili školu

Srbac - Područno odjeljenje Osnovne škole "Dositej Obradović" u Bajincima kod Srpca obučeno je u novo ruho nakon što su je radnici ove ustanove zajedno sa mještanima okrečili, a postavljena je i nova vodoinstalacija.

Instaliranjem novih cijevi i hidropak pumpe, čiju je nabavku finansirao mještanin Miloš Mitraković, riješen je dugogodišnji problem loših vodoinstalacija.

- Škola sada ima mnogo bolje uslove za rad, jer nećemo strepiti od dolaska zime i zamrzavanja cijevi. Pohvalila bih angažman roditelja naših đaka i drugih mještana koji su prikupili 500 maraka za građevinski materijal. Oni su obezbijedili sredstva i za krečenje prostorija, a sav posao su završili za manje od dva dana. Čak su se potrudili da za potrebe škole izrežu drva za loženje, a nabavili su i kompletnu sanitariju - rekla je direktorica ove škole Tanja Radomir.

Ona je dodala da će u dogledno vrijeme biti postavljena nova fasada na školi i ograda oko ovog objekta, a u planu je i opremanje školskog igrališta.

Oko 20 đaka, koji pohađaju ovu školu, pored ljepše učionice, obradovali su i sokovi i slatkiši koji su dobili na poklone.

Jedan od dugogodišnjih donatora je i Mirko Dukić, koji je nekada bio učenik ove škole.

- Volim da dolazim u ovu školu i obradujem djecu skromnim poklonima, naročito tokom novogodišnjih praznika, a potrudiću se da im i ove godine obezbijedim paketiće - rekao je Dukić.

Sličan primjer zajedničkog organizovanja radnika škole, roditelja učenika i mještana zabilježen je u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" iz Sitneša, gdje su organizovane akcije na opremanju centralne i područnih škola.

Pored nabavke stolarije i školske opreme, u ovim školama se trenutno adaptiraju dječja igrališta, a u planu je i odvajanje parkinga od školskog dvorišta u centralnoj školi, što će biti učinjeno sadnjom cvijeća i ukrasnog drveća kako bi prostor bio funkcionalnije iskorišćen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana