Složni Korovčani uređuju svoje selo

Srna
Foto: Srna

SRBAC- Mještani srbačkog sela Korovi organizovali su akciju čišćenja kanala i nasipanja bankina u dužini od 500 metara na glavnom seoskom putu koji vodi prema Omladinskom domu i asfaltnom igralištu, zahvaljujući vlastitim sredstvima od 2.000 KM i pomoći opštine od 350 KM.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Korovi Goran Vasić istakao je da je i ova akcija pokazala da su mještani Korova među najsložnijima u opštini Srbac. "Ovaj putni pravac je sada još uređeniji i bezbjedniji za saobraćaj, nakon što smo prije nekoliko mjeseci na njemu postavili nove betonske cijevi i proširili ga za dva metra, što nam je pomogla opština sa 1.650 KM, a ostale troškove u iznosu od 11.000 KM finansirali su mještani.

Radovi su okončani u predviđenom roku", rekao je Vasić. On je pohvalio odnos lokalne i republičke uprave prema njihovoj mjesnoj zajednici i izrazio nadu da će zajedničkim snagama realizovati najvažniji projekat u ovom selu, a to je asfaltiranje dionice puta koji spaja Gornje i Donje Korove u dužini od 1.600 metara.

"Ne sumnjam u podršku vlasti u narednom periodu, a mještani će se sigurno odazvati u novim radnim akcijama kako bi pomogli, jer smo zaista složni oko svih stvari. Izgradili smo i septičku jamu u blizini doma u Korovima i uredili igralište. U ranijim akcijama smo riješili mnoge probleme oko vode, struje, rasvjete, uređenja doma i životne okoline", istakao je Vasić.

Prošle godine je organizovano prvo druženje Korovčana na koje se odazvalo njih 120 iz sela i dijaspore, a početkom ove godine su se udružili i postavili ikonu Svete Trojice, zaštitnika sela, u salu koja se nalazi pored pravoslavnog hrama u Korovima i koja služi za sahrane, slave i druge događaje iz crkvenog života sela. Ikonu je izradio majstor Radovan Malešević, a blagoslov su dobili od sveštenika Kobaške parohije Slaviše Topića. "Glavni nosioci i finansijeri svih aktivnosti bili su mještani Gornjih i Donjih Korova, a u planu je da do Vaskrsa uradimo još dvije ikone Bogorodice i Isusa Hrista, te da upriličimo zajedničko druženje", naglasio je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana