Složne komšije iz Gornjih Podgradaca “podijelio” derbi

Milan Vujić
Složne komšije iz Gornjih Podgradaca “podijelio” derbi

Gradiška - Složne komšije iz dva potkozarska sela i ove su godine nakratko postali ljuti rivali dok su fudbalski veterani Sloge iz Gornjih Podgradaca i Slobode iz Donjih Podgradaca odmjeravali snage na derbiju prepunom navijačke strasti i želje za pobjedom.

Lijepa tradicija i ljuta borba zbog najvažnije sporedne stvari na svijetu između ovih sela traje već 23 godine, a ovaj put više sreće imala je ekipa iz Gornjih Podgradaca, koja je protivnika savladala, sa rezultatom 2:1.

Pobjedu su osvojili zahvaljujući golovima Slobodana Dončića i Miroslava Todorovića.

Ljekar u penziji Milutin Vučkovac tradicionalnu utakmicu već dvije decenije ne propušta.

Vučkovac kaže da je nekada bio akter na zelenom terenu, a danas učestvuje u trećem poluvremenu na zajedničkom druženju, gdje analiziraju igru, kako svojih igrača, tako i protivničkih.

- Najviše volim vidjeti kako trče i bore se za svaku loptu jer sam se i ja tako borio dok sam igrao. Što se tiče trećeg poluvremena, ono uglavnom protekne u drugarskom raspoloženju, razgovoru i poštovanju, gdje analiziramo utakmicu - kaže Vučkovac.

Predsjednik Skupštine opštine Gradiška i Fudbalskog kluba Kozara iz Gradiške Milenko Pavlović za svoju ekipu iz Donjih Podgradaca postigao je gol u posljednjim minutima utakmice.

- Ne zovu mene džaba Miler. Taj nadimak svjedok je kakvih sam se golova nadavao. Međutim, nije suština u tome, već što smo svi izašli na teren i odigrali utakmicu. Sve je prošlo bez povreda, a ko je pobjednik, to je manje bitno jer se pobjednici mijenjaju svake godine - istakao je Pavlović.

Novinar i pisac Milan Ljepojević istakao je da je ovo ipak manifestacija drugarstva i prijateljstva, što upravo i krasi ova sela.

- Utakmica je bila sjajna jer je kvalitet iznad prosjeka godina - kazao je Ljepojević.

Ove godine u ekipama veterana Sloge i Slobode nastupili su igrači od 35 do 65 godina.

Emocija

Sa trenerske klupe ekipe su bodrili proslavljeni trener brojnih klubova u BiH Borče Sredojević i Ranko Marin, otac njemačkog fudbalskog reprezentativca Marka Marina. Oni nisu krili zadovoljstvo zbog odigrane utakmice.

- Uvijek je to utakmica puna emocija, a poslije završi druženjem i analizom. Fudbal je takav, do posljednjeg sekunda se mora boriti na terenu - kaže Sredojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana