Slobodan Ristović humanim gestom pomaže Rogatičanima: Umjetnička djela slikaju ljepše djetinjstvo

Sreten Mitrović
Slobodan Ristović humanim gestom pomaže Rogatičanima: Umjetnička djela slikaju ljepše djetinjstvo

Rogatica - Književnik Slobodan Ristović prikupio je i donirao 45 umjetničkih slika 30 eminentnih autora rogatičkom Udruženju djece i omladine sa posebnim potrebama "Rastimo srećno", od čije će prodaje biti prikupljen novac za bolje uslove članova ovog udruženja.

Prodajna izložba slika otvorena je u ponedjeljak uveče u Centru za kulturu Rogatica i u idućih deset dana biće dostupna svima koji žele da pomognu pedesetak članova Udruženja, od djece do starijih osoba.

Ristović, i sam otac djeteta sa posebnim potrebama, odlučio je da da svoj doprinos kvalitetnijem životu Rogatičana. Kako živi na relaciji Užice-Rogatica, uspio je da zahvaljujući svojim poznanstvima sa brojnim slikarima prikupi djela od njih 30 i daruje ih.

Tako su se na jednom mjestu našli radovi Danila Ivanovića, Rate Vukojičića, Dragana Bartule, Rajka Karišića, Slobodanke Milošević, Dragana Gavrilovića, Miodraga Nadačkog, Zorana Suvajca, Gordane Zaklan, Danijele Novaković i drugih umjetnika.

- Umjesto da ih zadrži u svojoj privatnoj riznici, Ristović je ta djela poklonio sa nadom da će se naći dobri ljudi i kupiti bar neke od njih i na taj način pomoći djeci i omladini u našem udruženju - rekla je predsjednik Upravnog odbora rogatičkog udruženja Rajka Tomić.

Dodala je da se slike prodaju po cijenama od 20 do 300 maraka, a da će novcem koji bude prikupljen biti opremljene prostorije udruženja, nabavljena neophodna didaktička oprema, računar, ali i pružiti pomoć nekom od članova.

Ristović, je otvarajući izložbu, održao prigodnu besjedu.

- Djeca su izvorni klobuk koji napaja postojanje čovjeka. Ne voditi brigu o djetetu, znači urušavati sebe - rekao je Ristović zahvalivši Rogatičanima koji su odlučili da svojim dolaskom na otvaranje izložbe pokažu da je pomaganje djeci sa posebnim potrebama važnije od svega drugoga.

Načelnik Rogatice Milorad Jagodić rekao je da opština i dalje podržavati rad Udruženja "Rastimo srećno".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana