Slavni kuvar snimio emisiju na Tjentištu

R. Đ.
Slavni kuvar snimio emisiju na Tjentištu

Foča - Robert Maklovic, slavni kuvar i ljubitelj dobre hrane, koji obilazi svijet u potrazi za novim ukusima, jelima, začinima, ali i tradicionalnim receptima, u Nacionalnom parku "Sutjeska" snimao je četvrtu epizodu gastroserijala o BiH.

Poslije Banjaluke, Sarajeva, Mostara i Trebinja čuveni gastronom uživao je u prirodi i autohtonim jelima. Kaže da ga je oduševila tradicionalna domaća kuhinja, pita zeljanica ispod sača, gulaš od divokoze, sir i salata od srijemuša, koje je probao na Tjentištu.

- U Poljskoj nema ovakvog gulaša, samo u Austriji. Drugi put sam probao ovo jelo i mogu reći da je sve odlično. Posebno mi se dopada što je sve prirodno, domaće, upravo ono što me i interesuje i ono što jeste vrhunsko - ispričao je Maklovic.

Osim domaće kuhinje, Maklovic nije propustio priliku da uživa u ljepotama najstarijeg nacionalnog parka u BiH. Kulturno-istorijske vrijednosti Doline heroja privukle su mu najveću pažnju.

- Obišao sam ove prirodne ljepote, čuveni spomenik Bitke na Sutjesci. Gledao sam film "Sutjeska", koji je meni i mojoj generaciji bio jedan od najvažnijih. Čuo sam da će i obližnji muzej biti renoviran, što me najviše raduje - ispričao je Malkovic.

U NP "Sutjeska" kažu da im je ova posjeta najbolja reklama.

- Čast nam je ugostiti poznate ličnosti i ponosni smo što će slika ovog kraja sa najboljim domaćim jelima otići u svijet. Na našu bogatu gastrokulturu još niko nije ostao ravnodušan - rekao je direktor NP "Sutjeska" Dejan Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana