Slavko sedma radost u kući Gajića

Milan Vujić
Slavko sedma radost u kući Gajića

Gradiška - U porodicu Gajić iz gradiškog sela Romanovci stigla je sedma prinova, a radosna vijest o rođenju malenog Slavka odmah se prolomila opštinom.

Jedna od najbrojnijih porodica na području ove lokalne zajednice postala je bogatija za novog člana 29. novembra. Dvadesetdevetogodišnja majka Ivana kaže da se ona i beba osjećaju odlično, a braća i sestre sa nestrpljenjem čekaju da mališan ispuni toplinom njihov dom.

Porod je protekao u najboljem redu, prirodnim putem, a osmijeh oca Dražena (34) govori više od hiljadu riječi. Ponosno kaže da je poslije Vladane (9), Vladana (8), Ognjena (6), Sare (4), Milene (3), Milijane (godinu i po), došao je na svijet zdrav dječak Slavko. Među prvima koji su čestitali roditeljima je i načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, koji je uručio poklon za bebu Slavka.

- Mlada majka Ivana ima tek 29 godina, a već sedmoro djece, što je za svaku pohvalu. Došli smo u bolnicu da joj iskažemo divljenje i uručimo poklon podrške - istakao je Adžić.

Dodaje da Gajići žive u skromnim uslovima i da su oba roditelja nezaposlena, zbog čega je obećao da će pokušati iznaći rješenje za zaposlenje glave kuće Dražena.

- Već od naredne sedmice razgovaraću sa privrednicima da iznađemo rješenje i zaposlimo oca Dražena kako bi mogao lakše podizati mnogobrojnu porodicu - kaže Adžić.

Oduševljenje posjetom nije krila ni majka Ivana, a za osoblje u porodilištu ima samo riječi hvale.

- Osjećam se odlično i veoma sam zadovoljna svima koji su prisustvovali porodu. Svu djecu sam rodila u ovoj bolnici i svi su, hvala Bogu, zdravi, što je svakom roditelju najvažnije - rekla je Ivana Gajić, koja je zahvalila Adžiću na posjeti.

Dodaje da je biti roditelj sedmoro djece u današnje vrijeme veoma teško.

- Potrebno je mnogo rada i strpljenja, ali se dobro snalazim. Djeca su najveće bogatstvo, borimo se i trudimo da imaju što ljepše djetinjstvo - priča srećna majka.

Ginekolog Dejan Pejić je rekao da je mali Slavko rođen u deset sa 3.530 kilograma i 53 centimetra.

- Porod je protekao u najboljem redu i danas bi trebalo da budu otpušteni iz porodilišta - kazao je Pejić.

Krštenje

Petoro mališana porodice Gajić kršteno je na Vidovdan u hramu posvećenom svetom mučeniku knezu Lazaru u Vilusima, čime im je ispunjena velika želja, a proslavu je uveličalo stotinak mještana.

Svetu tajnu krštenja primili su zahvaljujući ljudima dobre volje, prvenstveno doktoru Slavku Dunjiću, poslaniku u Narodnoj skupštini RS, koji im je kumovao zajedno sa Vesnom Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana