Slavko Kovačević izabran za zamjenika gradonačelnika Doboja

SRNA
Foto: SRNA

DOBOJ - Skupština grada Doboja izabrala je danas Slavka Kovačevića za zamjenika gradonačelnika Doboja.

Kovačević je na ovu funkciju imenovan umjesto Vladimira Markovića, koji će prezeti rukovođenje dobojskim Domom zdravlja, umjesto Kovačevića.

Odbornici su jednoglasno usvojili odluku o kupovini nepokretnosti za potrebe dječijeg vrtića i ovlastili gradonačelnika da je i realizuje.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je novinarima da će na ovaj način biti riješeno pitanje smještaja oko 80 djece koja su na listi čekanja za prijem u Javnu predškolsku ustanovu "Majke Jugović" čiji su kapaciteti popunjeni.

Na današnjoj sjednici je Udruženju porodica sa troje i više djece "Ponos" Doboj dodijeljen status udruženja od posebnog značaja za grad, kojem je u zakup dat poslovni prostor u Ulici kralja Aleksandra po mjesečnoj cijeni od 0,10 KM po metru kvadratnom.

U okviru skupštinskih odluka o angažovanju novčanih sredstava, 1.811.515 KM je izdvojeno za preuzimanje u posjed i vlasništvo nad nekretninama Poljoprivredne zadruge "Bosnakop", 35.000 KM biće dodijeljeno Udruženju građana mjesne zajednica Podnovlje na ime naknade za plaćanje projektne dokumentacije za izradu glavnog projekta vodosnadbijevanja ove mjesne zajednice.

Iznos od 173.832 KM namijenjen je Ministarstvu unutrašnjih poslova - Policijska uprava Doboj, na ime pomoći za sanaciju fasade objekta Policijske uprave u Ulici Svetog Save, a tokom diskusije o ovoj tački, predsjednik Skupštine Sevlid Hurtić je povećanje sredstava obrazložio poskupljenjem građevinskog materijala, s obzirom na to da su u prvobitnom prijedlogu predviđena sredstva iznosila 108.505 KM.

Odbornici su usvojili odluku o utvrđivanju naknade za rad članovima upravnih i nadzornih odbora u ustanovama čiji je osnivač Skupština grada i koje je imenovala ova ustanova, koja na mjesečnom nivou iznosi 250 KM.
Data je saglasnosti na potpisivanje sporazuma o saradnji grada Doboj i opštine Petrovo vezano za osnivanje posebne organizacione jedinice "Dječiji vrtić opštine Petrovo" koja će biti u organizacionom sastavu dobojskog vrtića "Majka Jugovića".

U okviru Gradske uprave osnovana je Teritorijalno vatrogasno-spasilačka jedinica Doboj, kao profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica.

Usvojena je odluka o isknjižavanju i prenosu imovine grada Doboj na opštinu Stanari po osnovu sporazumne podjele imovine, koja je potpisana 27. jula 2020. godine, a dopunjena 7. jula ove godine.

Usvojena je informacija o upisu učenika u prvi razred osnovne škole za školsku 2021/2022. godinu, prema kojoj je u prve razrede u devet osnovnih škola ukupno upisano 496 učenika, od čega po 248 dječaka i djevojčica.

Usvojeni su izvještaji za prošlu godinu o ostvarivanju programa održavanja, zaštite, rekonstrukcije i afaltiranja lokalnih puteva, čija ukupna vrijednost radova iznosi 5.588.841 KM, kao i o održavanju, sanaciji i rekonstrukciji vodoprivrednih objekata i vodotoka, čija ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 1.430.404 KM.

Na dnevnom redu današnje četvrte redovne sjednice Skupštine grada raspravljano je o 36 tačaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana