Skupština opštine Srebrenica: Ušteđeni novac ide za nove projekte

K. Ć.
Skupština opštine Srebrenica: Ušteđeni novac ide za nove projekte

Srebrenica - Odbornici Skupštine opštine Srebrenica usvojili su plan za pet novih infrastrukturnih projekata koji će se finansirati od pomoći koju je u iznosu pet miliona evra obezbijedila Vlada Srbije.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić podsjetio je juče na tematskoj sjednici da je Vlada Srbije odmah uplatila dva miliona evra u budžet ove opštine, te da je dogovoreno da tri miliona evra bude uloženo u infrastrukturu. On je istakao da je u procesu izrade projektne dokumentacije i izbora izvođača radova za izgradnju obdaništa i proširenje industrijske zone u Potočarima, te obnove glavne saobraćajnice, ušteđeno 1,3 miliona maraka.

- S obzirom na ove uštede sačinili smo listu novih projekata koji će se finansirati tim novcem. Prilikom ulaganja vodiće se računa o ravnomjernoj obnovi infrastrukture i ekonomskom razvoju - kazao je Grujičić.

Na listi novih projekata nalazi se asfaltiranje lokalnih puteva za šta je predviđeno 800.000 maraka. Za elektrifikaciju predviđeno je 150.000 maraka, koliko i za rekonstrukciju školskih igrališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana