Skupština opštine Rogatica: Više novca u lokalnoj kasi

S. M.
Skupština opštine Rogatica: Više novca u lokalnoj kasi

ROGATICA - Odbornici Skupštine opštine Rogatica usvojili su na jučerašnjoj sjednici nacrt rebalansa ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 9,6 miliona maraka ili 9,6 odsto više u odnosu na usvojeni od 8,8 miliona maraka.

- I u rebalansiranom budžetu najviše sredstava očekuje se od poreza, odnosno skoro 62 odsto - rekla je načelnica Odjeljenja za finansije u Opštinskoj upravi Tijana Brkić. Neporeski prihodi čine 28 odsto, transferi između budžetskih jedinica nepunih šest odsto, a svi ostali četiri odsto.

Što se tiče budžetskih izdataka oni su u rebalansu planirani u granicama prihoda uz budžetsku rezervu od 15.000 maraka. Najviše sredstava, 44,8 odsto ići će za lična primanja zaposlenih, a za troškove materijala i usluga 14,30 odsto.

Odbornici su većinom glasova pozicije u opštinskom parlamentu usvojili i nacrt budžeta opštine za iduću godinu u visini od 9,6 miliona maraka, odnosno onoliko koliko bi, prema usvojenom rebalansu, trebalo da bude ostvareno za ovu godinu.

Pošto su oba finansijska dokumenta usvojena u nacrtu slijedi javna rasprava do kraja novembra i priprema prijedloga, koji bi trebalo da budu  usvojeni najdalje do kraja tekuće godine.

Odbornici su dali saglasnost i na programe rada i finansijske planove za 2024. godinu javnih ustanova i organizacija čiji je osnivač opština. Riječ je o Domu zdravlja “Dr Zoran Mitrović”,  Centru za socijalni rad, vrtiću “Bambi”, Narodnoj biblioteci “Vojislav Lubarda”, Centru za kulturu i sport “Radenko Mišević” i Turističkoj organizaciji opštine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana