Skupština opštine Rogatica: U zakup ponuđeno 500 hektara

S. M.
Skupština opštine Rogatica: U zakup ponuđeno 500 hektara

ROGATICA - Odbornici Skupštine opštine Rogatica usvojili su na jučerašnjoj sjednici odluku o raspisivanju javnog oglasa za dodjelu u zakup skoro 500 hektara poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske.

Riječ je o zemljištu u katastarskim opštinama Rogatica 2, Seljani, Kozići, Borike, Stara Gora, Živaljevići i Sjemeć, od čega je 209 hektara obradivo i 289 hektara koje je sada zapušteni pašnjak.

Obradivo zemljište nudi se u zakup na period od osam godina, uz mogućnost produženja u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, isključivo za proizvodnju krompira, ratarsku, voćarsku i povrtarsku proizvodnju.

Maksimalna površina zemljišta daće se u zakup privrednom društvu do 50 hektara obradivog i do 95 hektara pašnjaka, preduzetniku i fizičkim licima do 45 hektara obradivog i do 95 hektara pašnjaka pod uslovom da ne prelazi maksimalnu površinu od 100 hektara.

Pravo prvenstva za dodjelu zemljišta u zakup imaju privredna društva, preduzetnici i fizička lica koja nemaju već zaključen ugovor o koncesiji za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana