Skupština opštine Rogatica: Borike dobijaju novo naselje

S. M.
Skupština opštine Rogatica: Borike dobijaju novo naselje

ROGATICA - Rogatički odbornici usvojili su jednoglasno na jučerašnjoj sjednici odluku o pristupanju izradi zoning plana “Vikend naselja 2” u okviru budućeg turističkog centra na Borikama.

Prema planu novo naselje trebalo bi da ima površinu od oko 40 hektara na lijevoj strani sadašnjeg naselja Borike u istoimenoj katastarskoj opštini neposredno uz postojeći hotel, a u okviru važećeg Prostornog plana opštine.

Na sjednici je razmatrana i informacija o radu Skupštine opštine tokom prošle godine. Kako je rekao predsjednik lokalnog parlamenta Ninoslav Prelić, tokom prošle godine održano je devet redovnih i jedna svečana sjednica, a razmatrano je i usvojeno 157 različitih akata.

- Uz ovakav plodan rad na sjednicama je bilo i dobro prisustvo odbornika - dodao je Prelić.

Najveći dio sjednice bio je posvećen izboru najpovoljnijeg ponuđača i dodjeli u zakup 308 hektara poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske. Nakon javnog oglasa i uz dobijenu saglasnost resornog ministarstva, zemljište je podijeljeno na 13 pojedinaca i dva ostala subjekta kojima je osnovna djelatnost poljoprivreda, stočarstvo i voćarstvo s ciljem unapređenja, proširenja i povećanja proizvodnje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana