Skupština grada Doboja usvojila budžet za iduću godinu

D. D.
Skupština grada Doboja usvojila budžet za iduću godinu

Doboj - Skupština grada Doboja usvojila je juče budžet za 2016. godinu u iznosu od 32,6 miliona maraka, što predstavlja uvećanje za dva odsto u odnosu na rebalans budžeta za ovu godinu.

Ukoliko Doboju bude odobreno kreditno zaduženje, početkom 2016. biće predložen rebalans budžeta. Kredit od tri miliona KM planiran je za pomoć poplavljenim privrednicima, a drugi od pet miliona za infrastrukturu.

- Vjerujem da ćemo uz pomoć predsjednika, Vlade i Fonda solidarnosti za obnovu RS zajednički nastaviti da pomažemo i da ćemo rebalansom budžeta određene stvari korigovati - izjavio je gradonačelnik Obren Petrović.

On je najavio da će na narednoj sjednici Skupštine predložiti odluku o subvenciji prema kojoj treće dijete u porodici ima pravo na besplatan boravak u vrtiću, a koju je inicirao Klub odbornika SNSD-a. U Klubu odbornika SNSD-a pozdravili su Petrovićevu odluku navodeći kako je počeo da podržava neke od konstruktivnih prijedloga ove stranke.

- Očigledno da gradonačelnik ima šire poglede na naše prijedloge koji su u interesu građana - kazala je predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Sanja Vulić.

Ona je zatražila objašnjenje zašto će iz budžeta biti izdvojeno 300.000 maraka za vjerske zajednice i na koji način one pomažu razvoju grada.

- Srpska pravoslavna crkva će dobiti najviše novca i nemojte gradonačelnika napadati i postavljati određena pitanja - odgovorio je predsjednik Kluba odbornika SDS-a Danijel Jošić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana