Skupština grada Doboja: Traže tri miliona za pomoć privrednicima

D. D.
Skupština grada Doboja: Traže tri miliona za pomoć privrednicima

Doboj - Skupštinska većina dobojskog parlamenta juče je opet podržala odluku o kreditnom zaduženju grada Doboja u iznosu od tri miliona KM u svrhu podjele novca privrednicima koji su pretrpjeli štetu u poplavama 2014.

Riječ je o kreditnom zaduženju sa efektivnom kamatnom stopom do sedam odsto na godišnjem nivou i rokom otplate od 10 godina, a po odobrenju Vlade RS. 

Opozicija je predložila da se kreditno odobreni novac prebaci u Fond solidarnosti RS.

- Ovo što vi tražite ne ide privrednicima, već ovo ide za vid izborne kampanje - poručila je šef Kluba odbornika SNSD-a Sanja Vulić.

Pozicija nije prihvatila ovaj amandman SNSD-a.

- Godinu molimo SNSD da pomogne u Banjaluci da dobijemo tu saglasnost na kredit. Dabogda niko ne glasao za nas ako mislite da ovim parama želimo da kupimo izbore - kazao je šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini Doboja Danijel Jošić.

Na sjednici nije prihvaćen zahtjev Kluba odbornika SNSD-a da dnevni red sjednice bude dopunjen tačkama koje se odnose na izgradnju spomen-obilježja poginulim borcima, da se van snage stavi odluka o povećanju cijena grijanja, odvoza smeća i vode za 15 odsto te da se razmatra izvještaj o radu četiri ustanove. Nije prihvaćen ni prijedlog da na ovom zasjedanju bude predstavljena informacija o realizovanim projektima na osnovu odluke o pristupanju Doboja Zajednici opština turskog svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana