Skupština grada Doboja: Stopa poreza na nepokretnosti 20 odsto

Srna
Skupština grada Doboja: Stopa poreza na nepokretnosti 20 odsto

Doboj - Skupština grada Doboja utvrdila je u petak poresku stopu za oporezivanje nepokretnosti u 2020. godini u visini od 20 odsto, izuzev nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost i koja iznosi 0,10 odsto.

Odbornici opozicije pozdravili su odluku da poreska stopa za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost bude 0,10 odsto, ali su izrazili bojazan da su kriterijumi za primjenu nejasni.

Potpredsjednik Skupštine grada Murvet Bajraktarević, koji je i privrednik, kaže da za privrednike koje se bave proizvodnjom predstavlja veliko opterećenje i poreska stopa od 0,10 odsto i da bi ona trebalo da ide na zakonski minimum.

Odbornici su prihvatili informaciju o javnom pozivu za sufinansiranje sredstava za kupovinu 100 stanova u svrhu podsticanja mladih bračnih parova na području grada Doboj, na koji je zaključno sa 15. novembrom stiglo 12 prijava. Predsjednica Skupštine grada Sanja Vulić istakla je da je od ukupnog broja prijava zahtijevane kriterijume ispunilo 10 parova i najavila da će se javni pozivi za subvencionisanje objavljivati i u narednom periodu sve dok se ne popuni zadata kvota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana