Skupština grada Bijeljina: Rebalansom budžeta rastu i plate funkcionera

Lj. A.
Skupština grada Bijeljina: Rebalansom budžeta rastu i plate funkcionera

Bijeljina - Skupština grada Bijeljina usvojila je juče Nacrt rebalansa lokalnog budžeta koji, uz novo kreditno zaduženje od sedam miliona KM, predviđa i rast plata gradskih funkcionera.

Budžet Bijeljine će, nakon rebalansa, iznositi 58 miliona KM, što je za 18 odsto više od usvojenog. Rebalans budžeta upućen je u javnu raspravu, a načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Slavko Bašić kaže da je budžet uvećan za devet miliona KM.

- Od tog iznosa, sedam miliona je novi kredit, pola miliona namijenjeno je za pokriće deficita iz prošle godine, a predviđen je i rast plata gradskih funkcionera - rekao je Bašić, ali nije precizirao o kojem iznosu je riječ.

Prema njegovim riječima, zaduženost Bijeljine je ispod zakonom dozvoljene, a novim kreditom biće finansirani završetak izgradnje kanalizacije u gradu, izgradnja nove sanitarne ćelije na regionalnoj deponiji i ugradnja reflektora na gradskom stadionu.

Opozicioni odbornici negodovali su povodom ove odluke, a iz SNSD-a poručuju da je budžet ponovo potrošački.

- S ovakvim zaduživanjem i otplatom dugova nismo na pravom putu. Smatramo da  zaduživanje nije opravdano jer se plaća 1,5 miliona samo za kamate - rekao je šef Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Đurđević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana