Skupština grada Bijeljina: Naknade odbornicima manje za 130 maraka

Lj. A.
Skupština grada Bijeljina: Naknade odbornicima manje za 130 maraka

Bijeljina - Odbornici Skupštine grada Bijeljina ubuduće će primati naknade umanjene za oko 130 maraka, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici gradskog parlamenta.

Odbornička naknada biće isplaćivana u iznosu od 50 odsto prosječne neto plate u gradu, a koja je protekle godine bila 800 KM. Do sada su odbornicima naknade obračunavane u iznosu od 65 odsto prosječne plate u gradu.

Odbornici su juče usvojili i Nacrt novog statuta grada, koji je usaglašen sa Zakonom o lokalnoj samoupravi Republike Srpske.

Prema riječima Dragana Vujića, savjetnika gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, ovaj zakon predviđa, između ostalog, da gradska administracija svede broj radnika na tri zaposlena na 1.000 stanovnika. Skupština je smijenila dosadašnjeg načelnika Odjeljenja komunalne policije Diku Simića (SP), a na njegovo mjesto imenovala Ratomira Draganić (PDP). Dužnosti je razriješen i Slaviša Savić, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, a zamijeniće ga Raco Marjanović (PDP), koji je do sada bio na čelu "Gradske toplane". Za direktora "Semberskih novina" izabrana je Dušanka Gavrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana