Skup podrške nastavnici koju je učenik udario kamenom u glavu

GS
Foto: ATV

U Bijeljini je danas održan skup podrške nastavnici Danijeli Lazić koju je dječak u prostorijama Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije“ u srijedu udario kamenom u glavu.

Skup podrške organizovao je Regionalni sindikat obrazovanja, nauke i kulture regija Bijeljina.

Predsjednik regionalnog sindikata Slobodanka Damjanović Gajić rekla je da na skup nije došla kao predsjednik nego kao prosvetni radnik, koleginica i majka.

Kako je dodala, oni iz Regionalnog sindikata podržavaju svakog kolegu bez obzira da li je on njihov član ili nije.

"Svjesni smo situacije i vremena i neprijatnih okolnosti koje su se desile. Poručujemo da svi daju podršku koleginici koja je povrijeđena ali podržavamo i učenike svih škola jer ovim dešavanjem ne može biti da smo potrešeni samo mi radnici nego su i uplašena i djeca i roditelji“, rekla je Damjanović Gajić.

Predsjednik sindikalne organizacije Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije“ Bijeljina Svetlana Žugić rekla je da su okupljanju prisustvovali, ne samo članovi Sindikata, nego i svi članovi kolektiva te škole.

"Cilj je bio da se bavimo nasiljem kao problemom i među učenicima i prema nastavnicima. Sve ostale škole se susreću sa vršnjačkim nasiljem“, rekla je Žugić.

Ona je dodala da oni u svojoj školi sprovode niz aktivnosti na prevenciji nasilja kroz razne radionice, razgovore i druge aktivnosti.

Kako je najavila, pripadnici Policijske uprave Bijeljina u četvrtak će održati predavanje sa ciljem prevencije vršnjačkog nasilja.

Žugićeva je naglasila da je, kada se desi neki vid nasilja, važna saradnja sa roditeljima, prenosi ATV.

"Nama je važno svako dijete u školi. I nama i roditeljima je dijete centar svih dešavanja u školi. Želimo da se osjećaju bezbjedno, trudimo se da ih vaspitavamo prije svega a onda i obrazujemo“, rekla je ona i poručila da osuđuju ono što se desilo nastavnici Danijeli Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana