Školi u Vranjaku od Vlade novac za krov, a od preduzetnika novi bunar

Srna
Školi u Vranjaku od Vlade novac za krov, a od preduzetnika novi bunar

MODRIČA- Vlada Republike Srpske odobrila je 73.000 KM za sanaciju krova Osnovne škole “Sveti Sava” u naselju Vranjak kod Modriče, gdje je danas završeno bušenje novog bunara za vodu, koji je područnom odjeljenju donirao privrednik iz ovog mjesta Branko Cvijanović.

Sin donatora, rukovodilac poslova u preduzeću “Beton promet” Novak Cvijanović rekao je da se voda pojavila na 13. metru bušotine, koja je u neposrednoj blizini škole koju pohađa 70 učenika iz ovog mjesta.

-Bušenje ćemo obaviti do maksimalnih 15 metara, gdje očekujemo dovoljne količine ispravne vode tokom cijele godine, a posebno u sušnim periodima - rekao je novinarima Cvijanović.

Cvijanović, koji je roditelj učenika u ovoj školi, rekao je da je bušenje bunara bilo prioritet pošto je postojeći bunar presušio, zbog čega su djeca morala nositi vodu od kuće, a bio je veliki problem i sa nedostatkom vode za druge potrebe u školi.

Izgradnji bunara prisustvovao je i načelnik Modriče Jovica Radulović, koji je rekao da će opština sa izvođačem ispitati kvalitet vode, te sredstvima lokalnog budžeta finansirati spajanje novog bunara sa vodovodnom mrežom u školi.

-Obećali smo izgradnju novog bunara i osposobljavanje vodovoda u školi i to obećanje biće brzo ispunjeno - izjavio je novinarima Radulović.

On je zahvalio donatoru koji je obezbijedio potreban materijal, radnike i mehanizaciju za izgradnju bunara.

-Odlukom Vlade Republike Srpske, a na prijedlog opštinske uprave, Modriča je dobila 73.000 KM za sanaciju krova, a postoji dogovor sa dijasporom iz Vranjaka i švajcarskom humanitarnom fondacijom „Obervaslis“ za kompletnu rekonstrukciju objekta u narednoj godini - rekao je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana