"Skokovi sa brane na jezeru Klinje" okupili najhrabrije

Miloš Vasiljević
Skokovi
Foto: M. Vasiljević | Skokovi

GACKO - ''Skokovi sa brane na jezeru Klinje'' danas su okupili više stotina zaljubljenika u ovaj ekstremni sport, a u disciplini skokovi na glavu, koja je i najatraktivnija pobijedio je Kragujevčanin Marko Pavlović.

Drugoplasirani je bio Dušan Arsenić iz Banjaluke, dok je treći bio prošlogodišnji pobjednik Dino Bajrić iz Sarajeva i to u konkurenciji 29 takmičara, uz prisustvo zaljubljenika u ovaj sport iz Srpske, FBiH i Crne Gore.

U sklopu manifestacije “Kulturno  - sportsko ljeto” ova disciplina održava se već treći put za redom, a u takmičenju skokovi na noge najbolji je bio Stefan Jeftić, drugi je bio Marko Pavlović, a trećim mjestom morao se zadovoljiti Banjalučanin Igor Arsenić koji će se sutra takmičiti za titule najboljeg skakača “Banjalučke laste”.

Najmlađi koji su skakali sa najstarije lučne brane na Balkanu dobili su medalje, ali i pokazali odvažnost. Egzibicijski skok izvela je profesionalna skakačica iz Sjedinjenih američkih država Laura Rouz, koja je uz Milorada - Kizu Stajića, bila u žiriju, kojim je presjedavao Danko Dangubić, ujedno i promotor takmičenja.

Banjalučanin Dušan Arsenić kaže da sa nestrpljenjem čeka skokove na jezeru Klinje, a danas je bio drugoplasirani.

- Prošle godine osvojio sam prvo mjesto u skokovima na noge. Ovo je posebno mjesto, gostoprimstvo i ljudi, nemam riječi. Uvijek je zadovoljstvo doći ovdje i družiti se sa skakačima i ostalim. Skakakonica je 12 metara, viša za dva metra nego lani i to nama skakačima više odgovara jer mi uživamo u letu i volimo što duže da letimo - rekao je jedan od trojice Arsenića koji su nastupili danas na ušuškanoj turističkoj atrakciji Gacka.

Zadovoljni su sa organizacijom i u Kulturno - sportskom centru ( KSC) Gacko. Milan Gutović iz KSC-a rekao je da je ova sportska manifestacija prelazi u tradicija i ima sve više zaljubljenika u adrenalin.

- Svaki put je sve bolje i  kvalitetnije takmičenje. Imali smo profesionalne skakače iz cijele regije. Danas su pokazali pravo sportsko umijeće kada su u pitanju skokovi. Dolaze iz Sarajeva, Zenice, Konjica, Valjeva, Kragujevca, Banjaluke. Bilo je dosta djece iz Gacka koji su se ohrabrili prvi put da skoče što je jedno dodatno zadovoljstvo - rekao je Gutović.

On je dodao da su imali i radionicu, za mlade i perspektivne skakače, te da iz godine u godinu dižu kvalitet takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana