Sjednica SO Bratunac počela 16. maja, još nije završena

Srna
Sjednica SO Bratunac počela 16. maja, još nije završena

BRATUNAC - Sjednica Skupštine opštine Bratunac, započeta 16. maja, nije završena ni u šestom pokušaju, jer je prekinuta usljed nedostatka kvoruma.

Odbornici su u današnjem nastavku sjednice izabrali doktore Aleksandra Vasića za mrtvozornika i Ljiljanu Ivančić za zamjenika mrtvozornika čime je otklonjena višemjesečna nejasnoća i problem izlaska ljekara na teren prilikom smrtnih slučajeva, a taj problem je izazivao revolt i nezadovoljstvo porodica preminulih i unosio pometnju prilikom sahrana umrlih.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenju opštinskog budžeta za 2023. godinu uz obrazloženje da je 750.000 KM dobijenih iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske utrošeno za izmirenje dugova i sanaciju budžetskog deficita nastalog u periodu dok je dužnost načelnika opštine obavljao Srđan Rankić koji je na referendumu građana smijenjen sa te dužnosti prije dvije godine.

Odbornici nisu usvojili izvještaje opštinskih ustanova za prošlu godinu kao ni programe uređenja gradskog građevinskog zemljišta te utroška sredstava od naknada za vode.

Nakon neusvajanja nekoliko izvještaja i programa zatražena je pauza nakon koje se odbornici Ujedinjeni Srpske i DNS-a nisu vratili na sjednicu i ona je ponovo prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana