Sjećanja na stara dobra ljeta

GS
Sjećanja na stara dobra ljeta

Od kada je ljudi, uvijek su oni stariji govorili kako je nekada bilo bolje. Ipak, prava istina je uvijek negdje u sredini. Svako doba nosi svoje izazove, a ne možemo se oteti činjenici da u koliko god modernom društvu živimo, uvijek nekako težimo ka nekoj prošlosti i uvijek se taj retro prizvuk uvuče u sve pore našeg života – od mode do kulture.

Danas je nekako i više nego popularan "analogni pokret", gdje se sve više ljudi, uz modernu tehnologiju, okreće nekim starim predmetima i navikama koji su obilježili naše djetinjstvo, ali i većinu života naših roditelja.

Osim tog trenda, u ljudskoj prirodi je da žudi za prošlim vremenima. Nostalgija je nezgodna, a opet sveprisutna i uvijek nam se nekako obmota oko srca.

Baš zato smo se u ovo doba godine, kada su godišnji u punom jeku, prisjetili nekih prošlih, a opet ne toliko davnih vremena kada je odlazak na odmor izgledao drugačije nego danas, piše Journal.hr.

Umrljani sladoledom, pokušavate da objesite mokre kupaće kostime i peškire na sušenje, dok mama i baka u ljetnoj kuhinji pripremaju lagani ručak.

S radija svira prijatna melodija lokalnih muzičkih izvođača, koju nadglašavaju jedino zrikavici uz šum mora u daljini, jer nije se bilo "u prvom redu do mora".

Ali, tada to nije ni bilo bitno. Na more se stiglo na nedjelju, možda i dvije, starim putem u prokuvalom autu dok su se na radiju izmjenjivale kasete čije pjesme pjevušimo i dan danas. Ljetovanja. Kako se od tada mnogo toga promijenilo, prije svega u našim glavama, tako i u društvu u cjelini ljetovanja danas izgledaju bitno drugačije, piše Blic žena.

Razglednice

Nekada je kupovanje i pisanje razglednica, pa lizanje markica i stavljanje u sanduče pored prodavnice definitivno bio važan dio cijelog doživljaja.

Danas objavom na društvenim mrežama, pozivima i porukama možemo svima i važnima i nevažnima pokazati kako se osjećamo, provodimo i odmaramo. Nekada smo samo morali da odaberemo lijepu fotografiju mjesta u kojem se nalazimo i sve utiske i želje da skupimo u svega nekoliko redaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana