Siromašne porodice u Srpcu nisu zaboravljene

D. J.
Siromašne porodice u Srpcu nisu zaboravljene

SRBAC, FOČA - Povodom vaskršnjih praznika socijalno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama širom Srpske podijeljeni su paketi pomoći te vaskršnja jaja.

Opština Srbac obezbijedila je 50 paketa sa prehrambenim artiklima i sredstvima za higijenu za članove Boračke organizacije i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srbac.

Članice Kola srpskih sestara “Rođenje presvete Bogorodice” iz Mrkonjić Grada obradovale su 30 porodica paketima, za koje je sredstva obezbijedio lokalni privrednik Mladen Milanović.

- Obilazimo domaćinstva na preporuku Centra za socijalni rad. Uglavnom je riječ o starijim i bolesnim licima, koja nemaju svojih potomaka, a dobiće sve što je potrebno da prigodno proslave predstojeći praznik - navela je potpredsjednica Kola srpskih sestara Dijana Eremija. Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica obezbijedila je novčanu pomoć za šest najugroženijih i bolesnih članova iz kategorije porodica poginulih srpskih boraca.

- Posjetili smo tri porodice na području Skelana i tri u Srebrenici. Time smo nastavili tradiciju da povodom najvećih pravoslavnih praznika pomognemo po nekoliko porodica, članova naše organizacije, kojima je trenutno pomoć najpotrebnija - rekao je predsjednik ove organizacije Branimir Kojić.

Članice Kola srpskih sestara “Kosovka djevojka” u Šamcu su podijelile 870 jaja koja su donacija firme “Agreks” iz Donjeg Žabara i sveštenika Bojana Lazića iz Crkvine.

Fočanski Centar za socijalni rad podijelio je u četvrtak 130 školjki vaskršnjih jaja, a poklon za Vaskrs obezbijeđen je iz donacije. Iz Centra za socijalni rad istakli su i lijep gest Nade Marić, koja je obojila 900 jaja za starija lica, korisnike ove javne ustanove. Kotorvaroško preduzeće “Sim tehnik” obezbijedilo je 40 prehrambenih paketa koji će posredstvom Centra za socijalni rad biti podijeljeni socijalno najugroženijim porodicama, a u četvrtak je počela i podjela 212 prehrambenih paketa u Loparama. Humani ljudi nisu zaboravili ni 70 porodica u selima Sajković, Provo, Gubin i Kazanci, koja pripadaju gubinskoj parohiji na teritoriji opštine Livno, kojima su uručeni paketi sa higijenskim i sanitarnim sredstvima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana