Šipovo: Pečati Skupštine, ipak, nisu izgubljeni

A. J.
Šipovo: Pečati Skupštine, ipak, nisu izgubljeni

Šipovo - Skupština opština Šipovo oglasila je da nisu izgubljena dva pečata lokalnog parlamenta, kako je objavljeno 27. juna u "Službenom glasniku RS", a predsjednik Skupštine Milan Plavšić ističe da je priča o gubitku pečata bila opstrukcija političkih protivnika.

U najnovijem "Službenom glasniku RS" navedeno je da nisu izgubljeni pečati sa amblemom RS i tekstom: RS opština Šipovo, Skupština opštine. Plavšić kaže da je Dragoljub Vujković, koji je lani smijenjen sa pozicije predsjednika Skupštine opštine (SO), a u maju 2016. presudom Okružnog suda u Banjaluci vraćen na tu funkciju, oglasio policiji i "Službenom glasniku RS" da su pečati izgubljeni.

- Obavještenje je ovjerio pečatom načelnika opštine, što je krivično djelo - kaže Plavšić i dodaje da su pečati, kao i do sada, u kabinetu predsjednika lokalnog parlamenta.

Vujković kaže da je, budući da nakon sudske presude kojom je vraćen na čelo SO nije obavljena primopredaja vlasti, morao pečate proglasiti izgubljenim, da bi bili poništeni.

- Nismo mogli pristupiti pečatima i kancelariji i jedini način je bio da pečati budu proglašeni nevažećim - kaže Vujković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana