Simić: Ciljevi - status grada, dalji razvoj privrede i infrastrukture

Srna
Simić: Ciljevi - status grada, dalji razvoj privrede i infrastrukture

Derventa - Načelnik opštine Derventa Milorad Simić najavljuje aktivnosti na vraćanju institucija regionalnog karaktera, koje su nekada bile u Derventi, te dobijanju statusa grada.

On posebno ističe nastavak izgradnje infrastrukture na seoskom i gradskom području.


U intervjuu Srni, Simić, kome je ovo četvrti mandat, navodi da je Derventa "moderan grad sa najmanjom stopom nezaposlenosti, kreditnim zaduženjem od 6,72 odsto budžeta i sa najmanjom administracijom u odnosu na broj stanovnika".

"Obezbijedili smo povoljno privredno okruženje u kome veoma uspješno posluje 14 austrijskih, deset italijanskih i tri njemačke firme, te značajan broj domaćih preduzeća.

Na pomolu su nove inostrane firme koje žele da otvaraju proizvodne pogone", naglašava Simić.

Derventa je od "Evropskog pokreta u BiH" ove godine dobila priznanje "Top lokalna zajednica za investiranje", a Simiću je pripalo priznanje "Načelnik decenije u BiH".

"Smanjili smo procedure za registraciju firmi, tu su poreske olakšice, a činimo sve da se broj radnih mjesta sačuva i poveća.

Ponosim se tolerancijom koja vlada u našoj opštini, ali i dobrim saradnicima, koji rade poslove za koje smo od naroda dobili povjerenje", navodi Simić.

On smatra da je pobjeda SNSD-a i njega kao načelnika "dokaz da je vođena dobra politika koju su glasači prepoznali".

Konstitutivna sjednica lokalne skupštine biće održana 1. decembra, najavljuje Simić, a uslijediće i dvije radne sjednice 6. i 15. decembra, na kojima će biti usvojeni rebalans budžeta za 2016. i budžet za 2017. godinu.

"Imamo stabilan budžet. Obezbjeđujemo novčana sredstva za kapitalne investicije u saobraćajnoj i komunalnoj infrastrukturi - u gradu i na selu", poručuje Simić.

Opština izmiruje obaveze prema budžetskim korisnicima, značajna sredstva se ulažu u razvoj poljoprivrede i stimulišu studenti na javnim fakultetima.

"Za sportiste i sportske radnike izdvajamo pola miliona KM. Povezali smo ruralne mjesne zajednice sa gradom i nastojimo da budemo dobri domaćini", precizira Simić za Srnu.

On se zahvaljuje svima koji su doprinijeli da Derventa dobije izgled koji ima danas i poziva sve koji žele da investiraju na području ove opštine da to i učine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana