Simbolične nagrade za učesnike "Rolerijade"

Srna
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD - Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević dodijelio je nagrade za učesnike manifestacije "Rolerijada", organizovane za svu zainteresovanu djecu uzrasta do 14 godina, koja su imala mogućnost da pohađaju školu rolanja i savladaju ovaj izuzetno zabavan i popularan oblik sportske rekreacije.

Vođević je sinoć rekao novinarima da organizacija ovakvih događaja pokazuje da je saradnja Opštine, javnih ustanova i privatnih preduzeća moguća i od koristi za građane.

On je zahvalio svima koji su dali doprinos u organizaciji i pokroviteljstvu, a i roditeljima što vjeruju i prepoznaju "Rolerijadu" kao korisnu aktivnost za svoju djecu.

"Usrećili smo mališane simboličnim nagradama, a planiramo da sljedeće godine ovu manifestaciju proširimo", rekao je Vođević.

Boro Boškić, direktor Kulturno-sportskog centra "Petar Kočić" - organizatora "Rolerijade", rekao je da su ove godine prvi put imali i djecu polaznike iz susjednih opština Jezero i Šipovo, te da sljedeće godine očekuju polaznike iz opština Ribnik i Jajce.

"Bilo je oko 160 polaznike rolerijade, što nas raduje i govori da ono što radimo ima stepen opravdanosti za energiju koju trošimo", naveo je Boškić.

Instruktori su za početnike pripremili cijeli set vježbi, a sinoć su pokazali stečeno znanje i tehnike primjerene ovom sportu.

Koordinator školice sporta "Zvjezdica" Srboljub Vuković rekao je da je Mrkonjić Grad opština koja se trudi da što više djece uključi u sport.

Jedan od učesnika rolerijade Vuk Pivač istakao je da mu se svidjela ova manifestacija i da je naučio tehnike i vještine na rolerima.

Pokrovitelj "Rolerijade", koja je samo jedna u nizu manifestacija u okviru projekta "Ljeto u Mrkonjić Gradu", je opština Mrkonjić Grad, a generalni sponzor "MG mind" .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana