Sezonce čeka zarada u građevinarstvu i poljoprivredi

Agencije
Sezonce čeka zarada u građevinarstvu i poljoprivredi

Prijedor - Sezonski poslovi u ljetnom periodu su među najtraženijima, a najviše radne snage na području prijedorske regije traži se u oblasti građevinarstva i poljoprivrede.

Prijedorčanin Dubravko Čulić, koji je tokom ljeta angažovan kao vozač teretnog kamiona i po potrebi upravlja građevinskim mašinama, ističe da je ljetna sezona velika šansa za zaradu.

- Imamo sve uslove za obavljanje posla i redovna mjesečna primanja, što je jako bitno - istakao je Čulić.

Kada bude povećan obim posla, ukaže se i potreba za dodatnom radnom snagom, angažman sezonaca u preduzećima zavisi od obima posla.

- Ove godine smo dobili posao na otkrivanju jalovine i tu nam je bilo potrebno da povučemo 30, 40 sezonskih radnika. Radnici su dobro plaćeni, na vrijeme izmirujemo sve obaveze a zaštita na radu se praktikuje sto odsto - naglasio je vlasnik građevinskog preduzeća Goran Marijanović.

U prijedorskom birou rada ističu da su među sezonskim radnicima najdeficitarniji oni građevinske struke.

- Traže se tesari, zidari, armirači, moleri, farbari i sertifikovani zavarivači - rekao je rukovodilac Zavoda za zapošljavanje RS filijala Prijedor Zdravko Suvajac i dodao da su tokom ljetnog perioda berači i ugostitelji takođe među traženijom radnom snagom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana