Šestočlanoj porodici Radovanović 2.000 KM

Srna
Šestočlanoj porodici Radovanović 2.000 KM

BIJELjINA - Šestočlanoj porodici Radovanović u Novom Naselju Janja danas je pomoć od 2.000 KM uručio privrednik Dalibor Višić iz Minhena koji ih je posjetio zajedno sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Višić je rekao novinarima da je obećao da će ovoj porodici sljedeće godine obezbijediti postavljanje fasade na kuću posredstvom njegove Fondacije "Mir Božji".

On je istakao da je Fondacija "Mir Božji", koja je osnovana u Banjaluci prije četiri i po godine, do sada pomogla mnogim Srbima.

"Na primjer, pomogli smo porodici sa Branjeva koja je pokrenula radionicu za izradu narodnih nošnji i sada svoje proizvode izvoze i u Australiju. Mi u dijaspori volimo zavičaj i želimo da pomognemo Srbima koji su ostali na ovim prostorima. Cilj mi je da utičem na naše ljude da se vraćaju na ognjišta i da im pri toj odluci pomognem koliko mogu", rekao je Višić.

Mićić je zahvalio Višiću i svim pojedincima iz dijaspore koji nisu zaboravili odakle potiču i istakao da će Gradska uprava uvijek sarađivati sa takvim ljudima u pomoći socijalno ugroženima.

"Drago nam je da je izabrao porodicu Radovanović kojoj je i Gradska uprava ranije pomagala da dobije krov nad glavom. Ti ljudi su došli sa Majevice, praktično na ledinu, i još se bore za život u normalnim uslovima. Višić je obećao i sredstva za postavljanje fasade, što će mnogo značiti, prije svega, za ovo četvoro djece", naglasio je Mićić.

Danijela Radovanović, majka osmogodišnjeg Miloša, šestogodišnje Marte, trogodišnje Maje i dvogodišnje Sare, istakla je da će joj uručena novčana pomoć mnogo značiti, pogotovo jer u kući imaju grijanje u samo jednoj prostoriji.

"Živimo samo od suprugove plate i dječijeg doplatka. Pet godina smo živjeli u pomoćnoj zgradici, a danas nas šestoro u novoj kući spava u jednoj prostoriji jer nemamo razveden sistem grijanja. Borimo se, preživljavamo, i hvala svim dobrim ljudima koji se jave da nam na neki način pomognu", rekla je Radovanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana