Semberski farmeri prijavljuju masovna uginuća svinja

D. B.
Semberski farmeri prijavljuju masovna uginuća svinja

BIJELjINA - Farmeri na području Semberije u posljednjih nekoliko dana nadležnoj veterinarskoj stanici masovno prijavljuju uginuća svinja, a domaći uzgajivači sumnjaju da je u pitanju svinjska afrička kuga, koja već neko vrijeme hara regionom.

Predsjednik Udruženja uzgajivača svinja Republike Srpske Mišo Maljčić rekao je za "Glas Srpske" da su uginuća svinja prijavljena na području sela Magnojević i Dragaljevac.

- Za sada imamo informaciju da je u pitanju devet domaćinstava i da je sve počelo prije više od deset dana - kazao je Maljčić i dodao da svi pokušavaju da to zataškaju i ništa ne preduzimaju zbog čega strah farmera dodatno raste.

Boško Petrović iz Gornje Čađavice nadomak Bijeljine koji se bavi uzgojem i prodajom prasića kazao je da je juče kod njega krmača uginula, dok je komšija isti dan ostao bez troje prasadi.

- Krmača, koja je bila zdrava, samo se srušila. Ista situacija i kod komšija. Veterinari su izlazili na teren i sad čekamo da vidimo šta će pokazati analize – rekao je Petrović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana